Jawatankuasa Pengurusan Sekolah

Puan Hasnida binti Hashim
Penolong Kanan Kokurikulum

Tawaran Kemasukan Ke Tingkatan Satu SMKAK 2018

Tahniah kepada pelajar-pelajar yang berjaya dalam temuduga pengambilan pelajar Tingkatan Satu Ulul Albab Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Kedah. Waris pelajar dikehendaki hadir ke sekolah mulai hari ini 17 Disember 2017 untuk mengesahkan penerimaan atau penolakan tawaran tersebut.

Hubung kami di:

• Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Kedah
    Tahfiz Model Ulul Albab
    Lebuhraya Sultanah Bahiyah,
    05350 Alor Setar, Kedah.
    ( Sekolah Kluster Kecemerlangan) 15:44:32

Nombor Telefon : 604 7314345
Faks : 604-7353459

Emel : kra2001.ppdkotasetar@gmail com

Laman WEB  : www.smkakedah.edu.my

KENALI SEKOLAH

Nama Sekolah

Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Kedah (Tahfiz Model Ulul Albab)

Matlamat Sekolah

Melahirkan pelajar bersahsiah terpuji, cemerlang akademik, kokurikulum dan kepimpinan berlandaskan Falsafah Pendidikan kebangsaan.

Objektif Sekolah

1- Mencapai kecemerlangan kurikulum dan kokurikulum.

2- Melahirkan pelajar yang mengamalkan akhlak mulia.

3- Membentuk generasi pelajar sebagai pemimpin yang boleh diteladani.

4- Melahirkan pelajar yang mempunyai ketahanan diri dalam menghadapi cabaran budaya yang bercanggah dengan nilai-nilai Islam.

5- Menyediakan pelajar yang dapat memberi sumbangan yang berkesan bagi memenuhi keperluan negara dan ummah.

Falsafah Sekolah

Pendidikan di Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Kedah merupakan suatu usaha yang berterusan ke arah penghayatan ilmu, iman dan amal secara syumul untuk melahirkan generasi Al-Quran yang berilmu, beramal soleh, berakhlak mulia, berkemahiran serta berkeupayaan berijtihad membangunkan agama, bangsan dan negara berpanduakan Al-Quran dan As-Sunnah.

Misi dan Visi Kementerian Pendidikan Malaysia

Misi

"Pendidikan Berkualiti Insan Terdidik Negara Sejahtera"

Visi